Meer over mij


Welkom, mijn naam is Paséalle Broeders.  Van opleiding ben ik maatschappelijk werker en erkend trainer in Mindfulness  en ACT..

Momenteel werk ik als pedagogisch begeleidster in een begeleidingstehuis voor tieners. Binnen deze context werk ik ook met Mindfulness en ACT met de jongeren. Deze nieuwe vorm van werken laat de jongere in zijn waarde en vertrekt vanuit zijn beleving, zonder oordelen en labels te gebruiken. Iedereen mag zijn wie hij is.

 

Al meer dan 18 jaar ben ik bezig met Mindfulness en nu de laatste 15 jaar is hier ACT bij gekomen.

Een 10 jaar terug ben ik gestart met het geven van Mindfulness trainingen in kleine groepjes.

Nu geef ik mindfulness en ACT trainingen voor de gemeente Arendonk Gezonde Gemeente, geef ik workshops op vraag en lezingen Mindful opvoeden.

Hoe ben ik hiertoe gekomen?

Meer dan 18 jaar geleden liep mijn leven bijna vast. Door al de drukte van het dagelijkse leven als alleenstaande moeder, was ik mezelf kwijt. Ik vond geen rust meer en het kostte me enorm veel energie om alles draaiende te houden. In de zoektocht naar meer evenwicht en rust ben ik bij Mindfulness uitgekomen. Ik was meteen gegrepen door de manier waarop Mindfulness werkte voor mij!  

Het voelde niet zweverig en onduidelijk, maar concentreerde zich onmiddellijk op de realiteit van alledag. Door de specifieke oefeningen merkte ik dat de communicatie en interactie met anderen beter liep en dat ik ook meer inzicht kreeg in mijn eigen denkpatronen. Ik leerde meer genieten van de positieve dingen in het leven en beter omgaan met tegenslag. Het gaf me terug energie waardoor ik nieuwe keuzes zag en een nieuwe weg ben ingeslagen. Ik maakte zelfs de keuze om de opleiding Mindfulness trainer te volgen zodat ik ook andere mensen kan helpen om hun leven te veranderen door Mindfulness. Op deze manier kan ik de positieve ervaringen die ik zelf beleef, doorgeven aan anderen.   

Door  bijscholingen te volgen ben ik ook in contact gekomen met ACT. Ik zag onmiddellijk de mogelijkheden om de twee principes te integreren om zoveel mogelijk handvaten aan te reiken zodat mensen uit hun patronen kunnen breken. ACT concentreert zich meer op de ACTie om zaken te veranderen vanuit je waarden en doelen, Mindfulness is een onderdeel van het proces.

Daarnaast mediteer ik dagelijks, volg retraits en doe aan Tai Chi