Mindfullness


De training is gebaseerd op het vermogen om met een niet-oordelende houding in het hier en nu te verblijven. Via meditatietechnieken leer je omgaan met je eigen grenzen, leer je gedachten zien als gedachten en ga je automatische reacties herkennen. Hierdoor sta je sterker en positiever in het leven met al zijn ups en downs en leer je beter omgaan met piekergedachten.

 

We werken in kleine groepen, waarin ieder een eigen manier kan vinden om meer mindful te zijn. We zijn tenslotte allemaal anders.  De bijeenkomsten zijn gericht op oefenen en het uitwisselen van ervaringen. En als je liever luistert dan praat is dat ook prima. 

Iedereen kan Mindfulness aanleren en de technieken gebruiken. Je moet geen vooropleiding of kennis hebben om er aan deel te nemen en de principes onder de knie te krijgen. De training draait vooral om de praktijk en kan niet uit boeken geleerd worden. Zie het als leren fietsen, in het begin is het moeilijk en val je al wel eens van je fiets. Na veel oefenen stap je zonder aarzelen op je fiets en kan je de handelingen moeiteloos uitvoeren. Bij Mindfulness is dit net zo: met veel oefenen merk je de resultaten in je dagelijkse leven op. Zelfs je omgeving zal merken dat je rustiger en stabieler in je leven staat.

Naast het leren van Mindfulness technieken vind ik het ontwikkelen van het juiste inzicht en het juiste handelen een belangrijk onderdeel van de training. Zodat we in harmonie leven met onszelf, de ander, de dieren, de planten, de aarde en heel het universum.